Aan vriendschap blijf je altijd breien - An der Freundschaft muss man ständig weiterstricken
Olieverf op doek, 60x80 cm (40X60 cm per doek), 2008 - Öl af Leinwand. 60x80 cm, 2008
Dit tweeluik was een cadeau van de Stichting Partnerschap Zwolle-Lünen ter ere van het 45 jarig jubileum van de Nederlands-Duitse stedenband. De gemeente Zwolle heeft het linker deel en de gemeente Lünen het rechter. Zullen de doeken ooit nog eens samen geëxposeerd worden?
Update 12-11-2014: In december 2014 zullen de twee doeken voor het eerst in Lünen samen te zien zijn, na een scheiding van 6 jaar. Lees verder>> (Weiterlesen für überzetsung)

 1 1 Zwolle Luenen tweeluik

De samenwerking aan de vriendschapsband tussen de partnersteden Zwolle en Lünen is in dit tweeluik uitgebeeld als twee handen die samenwerken om een breiwerk te maken. Het breiwerk zelf toont de wapenschilden van beide steden. De verstrengeling van de draden wol is een verwijzing naar vriendschap.
Das gemeinsame Arbeiten an einem Freundschaft-lichen Band zwischen den Partnerstädten Zwolle und Lünen wird in diesem zweiteiligen Gemälde als zwei Hände, die zusammen eine Strickarbeit mit dem Wappen der beide Städte anfertigen, dargestellt. Die Verschlingungen und Verbindungen der Wollfäden stehen für die Freundschaft zwischen denPartnerstäten.

De opdrachtgever voor dit schilderij is de Stichting Partnerschap Zwolle Lünen die het rechter deel van het tweeluik schenkt aan Zwolle en het linkerdeel aan Lünen. De overhandiging heeft plaatsgevonden bij de viering van het 45 jarig bestaan van de stedenband op 19 september 2008 aan de burgemeesters H.W. Stodolick van Lünen en H.J. Meijer van Zwolle door A.J.J. Wever, voorzitter van de stichting. De aanleiding voor dit geschenk is de opheffing van de stichting die hiermee beide steden de volgende boodschap mee wil geven: "Aan vriendschap blijf je altijd breien."
Auftraggeber für dieses Gemälde ist die Stiftung Partnerstad Zwolle Lünen, die den rechten Teil des Gemäldes der Stadt Zwolle, den linken Teil der Stadt Lünen schenkt. Die Überreichung an die Bürgermeister von Lünen und Zwolle, an die Herren Stodollick und Meijer wurde am 19. September 2008 während der Feierlichkeiten zum 45 jährigen Jubiläum der Stadtepartnerschaft von Hernn Wever durchgeführt, dem Vorsitzenden der Stiftung. Anlass für dieses Geschenk war die Auflösung der Stiftung, die den beiden Städten folgende Botschaft mitgeben will: "An der Freundschaft muss man ständig weiterstricken."

1 2 Zwolle Luenen  tweeluik

1-3 Zwolle Luenen tweeluik