Het oog van de geliefde I / Lover's Eye I
Olieverf op doek, 7 cm doorsnede per doek, 2014
Dit werk is geïnspireerd op een bijzondere portretvorm die eind 18e en begin 19e eeuw in Engeland in de mode was. Alleen het oog van de geliefde werd daarbij geportretteerd en als miniatuur bij zich gedragen. Vandaag de dag worden dit soort miniatuur schilderijtjes 'Lover's Eyes' genoemd. Naar verluid was de trendsetter The Prince of Wales, de latere King George IV die zijn oog als miniatuur aan zijn geheime liefde mrs. Fitzherbert cadeua deed en haar daarmee overtuigde om met hem in een illegaal huwelijk te treden. Lees verder en bekijk meer afbeeldingen>>

1 1 Lovers Eye

Aan het oogminiatuur van mijn eigen geliefde heb ik een mondminiatuur toegevoegd. In de juiste verhouding bij elkaar geplaatst geven de twee schilderijtjes de suggestie van een heel gezicht.

Het oog van de geliefde II / Lover's Eye II
Olieverf op doek, 4,5 cm doorsnede per doek, 2014
In een kleiner formaat (4,5 cm doorsnede in plaats van 7 cm doorsnede) heb ik op dezelfde manier een zelfportret gemaakt.

 Lovers EyesII S


Het oog van de geliefde III / Lover's Eye III
Olieverf op doek, 4,5 cm doorsnede, 2014
2014 heb ik een jubileumaanbieding. U kunt het oog van uw geliefde (of uzelf) voor maar €50,- laten schilderen. Klik hier voor meer informatie. Inmiddels is de eerste opdracht opgeleverd. Ik ben enorm vereerd dat ik die voor zo'n bijzondere gelegenheid gemaakt is. In de huwelijksnacht kreeg Shikko, de kersverse bruidegom van Marens, haar "Lover's Eye" cadeau.

 marens S


Het oog van de geliefde IV & V / Lover's Eye IV & V

Olieverf op doek, 4,5 cm doorsnede, 2014
Jan en Saskia hebben elkaar hun oog cadeau gegeven voor hun verjaardagen. Jan zijn rechter en Saskia haar linker. Samen vormen hun ogen een denkbeeldig gezicht.

Saskia Jan Loverseye web